Salon Rudolecká

Main banner

Banner left

info@salonrudolecka.cz
775 63 58 14

Banner right

Trojská 163/28
Praha 8

Nechte se u nás rozmazlovat:

Content

News

Salon Rudolecká

Page

Chcete si formovat postavu a při tom relaxovat?


Lymfodrenážní přístroj Ballancer

Přístroj pro lymfodrenáž Ballancer® je určený především pro používání v estetických a kosmetických salonech, wellness a spa centrech a na všech specializovaných pracovištích, zabývajících se formováním postavy, zmírňováním projevů celulitidy a celkovou revitalizací lymfatického systému.

Proč je přístrojová lymfodrenáž tak populární v oblasti estetiky?

Právě především díky svým detoxikačním účinkům. V „beauty salonech“ dámy podstupují různé procedury, ať invazivní, či neinvazivní a na drtivou většinu těchto procedur by měla lymfodrenáž vždy navazovat. Důvod je jediný. Dostat z těla ven odpadní látky (a to ne pouze toxické, ale i ty přirozené), případně tukové buňky, které jsme „zničili“ procedurami jako je kavitace, kryolipolýza apod. Plastičtí chirurgové doporučují lymfodrenáže i po liposukcích, aby opadl otok tkání a tkáň se lépe regenerovala.

Stačí mít pouze lymfodrenážní přístroj a ten dělá vše za mě?

Nešvarem řady českých salonů a studií je, že Vás zapnou do „nohavic“ a hotovo. To je samozřejmě úplně špatně. Aby mohla lymfa správně proudit a lymfodrenáž byla účinná, je důležité před každou lymfodrenáží uvolnit speciální masáží lymfatické uzliny v podpaží, na krku a v tříslech. To se ale bohužel v mnoha studiích neděje a taková místa rozhodně nedoporučuji navštěvovat. Někdy to ale z hlediska obsluhy může být problém. Podpaží a krk jsou v pořádku, ale ne každá dáma si nechá ošetřit třísla. Proto náš lymfodrenážní přístroj umí před samotnou lymfodrenáží nejprve uvolnit uzliny v tříslech a až pak začne s procedurou. Většina přístrojů ale tuto funkci bohužel nenabízí.

Pitný režim a lymfodrenáž

Fungující lymfatický systém je podmínkou celkového zdraví a přímo ovlivňuje zejména imunitu. Bez správně proudící lymfy nelze ani efektivně hubnout, člověk se cítí unavený a organismus zaplavují toxiny a metabolity. Kvalita a konzistence lymfy (mízy) je na pitném režimu přímo závislá. Je logické, že hustá lymfa pomaleji cirkuluje a lymfatický systém bez přísunu tekutin pracuje hůře. Při lymfodrenážích patří pravidla pitného režimu k nejdůležitějším zásadám, vedle dodržování směru masáže směrem do středu těla a otevírání (uvolňování) lymfatických uzlin před masáží. Konkrétně v období okolo lymfodrenáže (hodinu před a dvě hodiny po) by měl zákazník vypít minimálně litr vody. Zvýšený příjem tekutin by měl dodržovat také několik hodin po této proceduře, protože aktivizace lymfatického systému přetrvává až 48 hodin a účinek je stále intenzivní, například i při následném spánku. Zodpovědní provozovatelé těchto procedur tyto zásady svým zákazníkům nebo pacientům zdůrazňují.

Zdroj informací: Lympha Press®

Využijte každou možnost pro formování postavy.
 

Odkazy:

Kosmetický salon Helena Rudolecká