Salon Rudolecká

Main banner

Banner left

info@salonrudolecka.cz
775 63 58 14

Banner right

Trojská 163/28
Praha 8

Nechte se u nás rozmazlovat:

Content

News

Salon Rudolecká

Page

KOSMETICKÁ PÉČE PRO MUŽE


Služby Depilace voskem

Není nutné mít v koupelně širokou škálu kosmetických přípravků určených pro muže, ale alespoň základní péči byste svému obličeji dopřát měli. Dávno jsou pryč doby, kdy si muž v péči o svůj vzhled vystačil se štětkou na holení a břitvou. Dnešní muž se chce líbit a vypadat mladě. To se neobejde bez péče o pleť a zdravé životosprávy. Pokožka je zrcadlem zdraví jedince. Na její kvalitě se odráží jak špatný životní styl, tak psychická zátěž. Proto čím více má muž problémů, tím lépe by měl o sebe pečovat.

Rozdílnost pleti muže a ženy

Pleť muže je oproti ženské asi o 15 % mastnější, o 20 % hutnější, je pórovitější a díky většímu počtu krevních vlásečnic je také teplejší. Pokožka muže vyžaduje větší energetický příjem. Péče o ni tedy ani nemůže být zcela stejná jako u žen. Navíc každodenním holením dochází k dráždění pleti, snadno se tak mohou objevit drobné záněty a přecitlivělost pokožky.

V mužské pleti převažují díky vlivu testosteronu pohlavní hormony steroidového typu. Testosteron ovlivňuje, jakým způsobem u mužů dochází ke vzniku vrásek, váčků pod očima, ochabování rysů v obličeji, ke vzniku rozšířených pórů a pigmentových skvrn.

Základní péče o pleť

Pokud byste si měli vybrat jediný úkon, který svému obličeji každý den dopřejete, jednoznačně by to mělo být čištění. Kvůli větší produkci mazu je mužská pleť náchylnější k zadržování nečistot. Ale pozor: pokud si umyjete obličej mýdlem, docílíte jedině toho, že ho dokonale vysušíte. Rozhodně se vám vyplatí investovat do kvalitního gelu nebo mycí emulze. S výběrem vhodných prostředků pro Vás vám ochotně pomůžeme v našem salónu.

Dalším krokem v péči o mužskou pleť je peeling. Ten odstraní z pleti obličeje odumřelé kožní buňky. Rozhodně to není zbytečné, protože peeling dokáže mimo jiné i zmírnit podráždění po holení a po jeho použití pokožka lépe absorbuje vlhkost, tudíž je v mnohem lepší kondici.

Každodenní péčí by také měla být hydratace pleti. Díky holení či sprchování se otevírají póry pokožky a dochází tak k rychlejší ztrátě přirozené vlhkosti. Kvalitní kosmetické hydratační přípravky určené pro muže obsahují mimo jiné složky pro ochranu pokožky před působením UVA a UVB paprsků.

Jaké úkony zvládne muž doma každý den

  • Čištění pleti vhodnými a šetrnými prostředky
  • Hydrataci pleti zejména po holení

Co je lepší přenechat odborné péči

Ostatní tipy a triky jak si uchovat svěží a zdravou pleť je vhodné nechat na odborníkovi. Takže pánové, neostýchejte se objednat si termín. Oslňovat mladistvým vzhledem není jen výsadou žen. Budete překvapeni, jaký úspěch následně sklidíte.

V našem salónu poskytujeme mužům tyto úkony:

  • Hloubkové čištění pleti
  • Peeling obličeje
  • Aplikace vhodné pleťové masky
  • Úprava obočí
  • Mikromasáž očního okolí
  • Aplikace hydratačních sér a pleťového krému
I mužská pleť vyžaduje speciální a profesionální péči.
 

Odkazy:

Kosmetický salon Helena Rudolecká